top of page
DSC01209.JPG

Resa hit

köra bil.jpeg

Bil

Europavägen och Sveriges inlandsväg E45, som går från Sicilien till Karesuando, passerar genom hjärtat av Arvidsjaur. Arvidsjaur ligger strategiskt beläget mellan flera destinationer och sevärdheter och passar utmärkt som startdestination för olika typer av dagsturer. Har du elbil finns det flera laddstationer i kommunen. Se kartan nedan.

Arvidsjaur flygplats.jpeg

Flyg

Du kan flyga från Stockholm till Arvidsjaur. Det finns dagliga tur- och returflyg från Arlanda flygplats (ARN) till Arvidsjaur flygplats (AJR). Flygresan tar cirka två timmar.

Flygtaxi.jpeg

Flygtaxi

Taxi north ride.jpeg

Taxi

Tabcab eller North Ride Taxi finns lokalt i Arvidsjaur. De sistnämnda har helelektriska bilar samt gashybrider. Se deras hemsidor för bokning.

hyrbil.jpeg

Hyrbil

Flera biluthyrningsmöjligheter finns tillgängliga i Arvidsjaur och på Arvidsjaur flygplats: Hertz och Europcar

Buss.jpeg

Buss

Med buss kan du lätt ta dig till andra destinationer i Norrbotten och Västerbotten. Se länk för mer information, tidtabeller och priser:

Nattåg.jpeg

Tåg

Med kombinerad buss- och tågbiljett kan du ta dig till Arvidsjaur från hela Sverige. Vi rekommenderar nattåget från Göteborg eller Stockholm med byte till buss i Jörn. Besökare reser bekvämt och komfortabelt genom det svenska landskapet med några av Europas modernaste tåg med första- och andraklassvagnar. Under längre resor finns ligg- och sovplatser tillgängliga och med restaurangvagn.

Inlandsbanan.jpeg

Inlandsbanan

Under sommarsäsongen är det möjligt att ta sig till Arvidsjaur med Inlandsbanan, som går från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Under turen stannar tåget på flertalet ställen för lunch/middag och för att utforska sevärdheter under resans gång. Inlandsbanan tar dig till de mest intressanta ställena i ett varierat landskap genom Sveriges inland.

bottom of page